Min resa till Florida – EF

Hej!

Jag tänkte skriva ett inlägg i veckan om min resa till Florida med EF. Ni kommer få reda på allt jag gjorde under mina veckor där, från dag 1 till dag 20.

Jag åkte på min språkresa till Florida nästan gratis tack vare att jag är en EF ambassadör. Jag får ofta höra vad en EF ambassadör är och vad jag har gjort för att få åka gratis. Om vi börjar från början…
Sommaren 2013 åkte jag till Torquay på språkresa. Det är en av de bästa upplevelserna i mitt liv. När jag kom hem hade jag hört talas om att man kunde bli en EF ambassadör. Jag tyckte det lät intressant och anmälde mig. En EF ambassadör är en person som gör olika uppdrag för att tjäna poäng. Med dessa poäng kan man sedan byta till sig olika saker, t.ex. biobiljetter, presentkort, Ipad, ny språkresa etc.
När jag blev medlem så fick jag 100 poäng. Det var 50 poäng ifrån en väska. Då satte jag mitt mål att tjäna ihop poäng till den väskan. Biobiljetter och en gratisdag på Liseberg eller Grönalund var bara en dröm!! Efter två månader hade jag fortfarande inte tjänat ihop till den där väskan. Sedan gick jag på en street action. Då samlas ambassadörerna under några timmar, gör uppdrag och tjänar poäng. Efter den dagen märkte jag att det gick ganska lätt att tjäna ihop poäng så länge man ger det tiden och sitt engagemang. Eftersom jag är en väldigt driftig person med ett stort engagemang satte jag högre och högre mål. Jag fick vänner att boka språkresor, gick på fler street actions, satte upp affischer och spred EFs budskap. Till slut, i slutet av 2013, hade jag tjänat ihop 14 000 poäng. Det var max antal poäng. Då valde jag att åka till Florida, USA, vilket slutade med en upplevelse för livet.

Idag är mitt mål att tjäna ihop poäng till en språkresa i England. Jag är för tillfället Sveriges bästa ambassadör vilket gläder mig väldigt mycket. Jag blev även utsedd till Månadens Ambassadör världen över i december 2013.

Över till själva språkresan. Jag åkte som sagt till Florida. Denna gång bodde jag inte i en värdfamilj utan på ett hotell, resort. EF hade hyrt halva hotellet för cirka 150 studenter som skulle bo där i 3 eller 4 veckor. Hotellet låg i Cocoa Beach som ligger norrut i Florida, cirka 1,5 timme från Orlando. Det låg 50 meter från en enorm sandstrand med stora vågor. International Palms Resort, som hotellet hette, hade även en stor pool, tennisplan, beachvolleybollplan och basketplan. Vi bodde i ett dubbelrum och alla hade varsin rumskamrat från samma land.

I nästa inlägg kommer ni att få läsa om de två första dagarna i Florida. Hur jag kände innan jag åkte, hur resan gick till, hur välkomnandet var och våra första aktiviteter!

IMG_9689 copy

DSC_0370
C
ocoa Beach

468 ad

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *